Mycket positivt med rekorddeltagande i damklassen genom debuterande Färjestadens IBF och Mörbylånga GoIF.

Damer: Färjestadens IBK (2), Färjestadens IBF (3), SSG IF (3), Borgholms IBK (3), Mörbylånga GoIF ()

Herrar: Färjestadens IBK (1), Färjestadens IBF (4), SSG IF (5), Borgholms IBK (4), Mörbylånga GoIF (5)

Handikappstraffar tillämpades med en straff per division som skiljer lagen åt.

Kval: Färjestadens IBF - Mörbylånga GoIF, 5-1

Kval: Mörbylånga GoIF - Borgholms IBK6-7

Kval: Borgholms IBK - Färjestadens IBF6-1

Semifinal: Färjestadens IBK – Färjestadens IBF4-2

Semifinal: Borgholms IBK - SSG IF1-3

Final: Färjestadens IBK – SSG IF5-3

Ölandsmästare för damer blev alltså ett ungt Färjestadens IBK efter en välspelad final mot SSG IF.  Den inledande handikappstraffen missades av SSG. Färjestaden kunde sedan effektivt ta ledningen med 3-0 efter att Ellen Willsund och Tove Franzén assisterat varandra till var sitt mål och Nikki Berglund serverat Ellen till det tredje. En reducering av SSG:s Matilda Nilsson Byman (Ida Johansson) replikerades snabbt av Tove Franzén (Nikki Berglund) som gav Färjestaden ledningen med 4-1 i periodpaus. I andra perioden reducerar SSG till 4-2 genom Emilia Eriksson (Caroline Jönsson) men återigen bibehåller Färjestaden försprånget då Nikki Berglund assisteras av Tove Franzén. Med knappa sju minuter kvar återfår SSG hoppet då Linnéa Alvarmo reducerar till 5-3 på egen hand. Ett stabilt agerande Färjestaden håller undan resten av matchen och en SSG-utvisning sista två minuterna minskar chans till ytterligare reducering.

Final: Färjestadens IBK – Borgholms IBK6-5

Både Färjestaden och Borgholm kom till final efter bekväma semifinalsegrar. Borgholm satte två av de tre handikappstraffarna (Qasim Ahmad, Rasmus Helgersson). Man kunde sedan koppla ytterligare grep initialt genom två spelmål till 0-4 av Anton Pettersson (Qasim Ahmad) och Tobias Valfridsson innan Färjestadens Marcus Johansson (Martin Willsund) reducerade efter 6.37. Det så effektiva powerplay Borgholm visat i semifinalen hade inte någon framgång trots två försök. Istället kunde Färjestaden reducera till 3-4 innan periodpausen då Kasper Hydén och Martin Gustafsson assisterat varandra var sin gång. En tidig kvittering i andra perioden av Martin Willsund (Marcus Johansson) gjorde att de flesta i publiken trodde att finalen skulle väga över till Färjestaden men efter 8.07 återtog Borgholm ledningen genom Rasmus Helgesson (Qasim Ahmad). Under ett powerplay kvitterade dock Färjestadens Martin Willsund (Kasper Hydén) till 5-5. Trots massiv press från Färjestaden de återstående nio minuterna såg Borgholm ut att hålla undan till en sudden. Men med endast 20 sekunder avgör Pontus Stridh (Christian Gunnarsson) matchen och Färjestaden vinner ÖM-finalen med 6-5.