Jan Nilsson (BIBK)

Karolina Johansson (SSG IF)

Marcus Nelson (HIF)

Senior-ÖM 2009/2010

Pga hur helgdagarna var placerade beslutades senior-ÖM att avgöras under våren 2010istället för under mellandagarna. Således ännu inga mästare korade.

Ungdoms-ÖM 2008/2009

Åttalag från fyra olika föreningar deltog och bjöd som sedvanligt på dramatik.

Detblev en trippel för Färjestadens IBK som tog hem de tre finalerna i P12, F12och P14. F14-klassen uteblev.

Pojkar 12

Gruppspel

Färjestadens IBK – Mörbylånga GoIF8-0

Borgholms IBK – Färjestadens IBK1-1*

Mörbylånga GoIF – Borgholms IBK0-10

*) Färjestadenvann straffläggningen med 3-2. Borgholm vann dock gruppen på bättremålskillnad.

Final:Färjestadens IBK – Borgholms IBK 7-4

Enjämn gruppmatch lagen emellan bäddade för en spännande final. Det blev också endramatisk första period. Färjestaden började bäst och tog ledningen med 2-0genom Gustav Bäckstedt och Lucas Andersson. Borgholm kvitterar genom PatricAdden och Tobias Fröding. Färjestaden leder efter första perioden med 4-3 efterytterligare mål av Gustav Bäckstedt och Linus Franzén. Däremellan gjordeBorgholms Sebastian Bengtsson 3-3.

Iandra periodens senare hälft gjorde Färjestaden två snabba mål (GustavBäckstedt, Linus Franzén) som nog avgjorde finalen. Borgholm satsade ochreducerade till 6-4 (Sebastian Bengtsson). När man sedan satsade ytterligaremed en extra utespelare kunde Färjestadens Linus Franzén sätta slutresultatet i öppen kasse.

Borgholms IBK – SSG IF7-0

*)Färjestaden vann straffläggningen med 2-1. Borgholm vann dock gruppen på bättremålskillnad.

Final:Färjestadens IBK – Borgholms IBK 2-1 s.d.

Enrepris på årets final i Gothia Cup, där de båda lagen möttes. Liksom P12spelade finallagen oavgjort i lördagens gruppspel. Båda lagen börjar dennafinalen piggt med chanser åt båda hållen. Kanske liten fördel för Färjestaden iantal chanser men Borgholm har den farligaste med ca 15 sekunder kvar. Periodenslutar dock mållös.

Andraperioden är inte mer än 57 sekunder när Färjestaden gör matchens första målgenom Malin Nilsson. Efter det höjs intensiteten ytterligare från förtsaperioden. Lagen turas om att skapa tryck mot respektive mål. I slutminuternatar Borgholm ut målvakten men tvingas sätta in henne igen då Färjestaden harbollen. Borgholm lyckas vända spelet i slutsekunderna och en lös boll efterskott utifrån petas in till1-1 av Bianca Olofsdotter med två sekunder kvar.

44sekunder in i sudden death avgör Färjestadens Anna Malmqvist till 2-1.

F12 ÖM-mästare 2009

Pojkar 14

Final:Färjestadens IBK – Mörbylånga GoIF 3-2

Matcheninleds välspelad av två fokuserade lag. Färjestaden tar ledningen genom JohanSöderbäck. Karl Wester utökar efter 7.52 till 2-0. Drygt fem minuter senarereducerar Mörbylånga genom Özgur Kadiaglu. Matchen löper på ganska odramatiskt.

OskarStrindhag utökar till 3-1 för Färjestaden efter drygt halva andra perioden.Därefter måste Mörylånga försöka forcera. Det kommer en reducering efter13.31  genom Özgur Kadiaglu menkvitteringen uteblir.