Innebandy - Nyheter

Ny mästarförening 2023/2024

Skapad: 1/1 - 2024 12:37
Efter två års uppehåll var det comeback för ÖM i innebandy.

Det blev dock bara två finaler efter att Borgholms IBK's herrar samt damerna i SSG IF och FBC Kalmarsund Ungdom valt att inte ställa upp.

Damfinalen
Damerna var först ut i Ölands Bank Center under lördagen 30 dec.
Förstagångsdeltagarna Färjestadens IBF ställdes mot comebackande Mörbylånga GoIF. Då båda är hemmahörande i div 2 var det inga handikappstraffar som skulle läggas.

Tova Hahn gav IBS ledningen i 14:e minuten men två mål av Camilla Lindström i periodens sista tre minuter gjorde att GoIF har ett mål upp efter första perioden. Kanske rättvist då GolF var det lite hetare laget i första perioden.

I andra perioden jämnas spelet ut och återigen är det IBs som inleder målskyttet när Kim Robertsson kvitterar till 2-2 efter 4 minuter. Jennifer Nilsson ger dock GoIF ledningen på nytt minuten efter. när andra perioden är slut är det ändå IBS som tagit över och både kvitterat genom Lovisa Håkansson och tagit ledningen med 4-3 genom Julia Andersson.

I tredje perioden lyckas inte GolF få utdelning i sin måljakt utan IBS kan undan för undan öka på sin sin ledning. Perioden slutar 4-0 till IBS efter mål av Julia Andersson, Tova Hahn, Kim Robertsson och Elsa Sebyhed.

Matchen slutar 8-3 till Färjestadens IBS som därmed intecknar sin första ÖM-titel.

Färjestadens IBS, Ölandsmästare 2023/2024

Herrfinalen
I herrarnas final ställs FBC Kalmarsund Ungdom och SSG IF mot varandra för femte gången i rad. Senaste mötet vann FBC med tre måls marginal men de tre föregående finalerna vanns med uddamålet, där båda lagen tog var sin sudden-seger.
SSG som huserar i div. 3 får tre handikappstraffar mot FBC som nu spelar i Allsvenskan.
Tre straffar som var nödvändiga om ett för dagen decimerat SSG skulle kunna skaka det mer ungdomliga FBC.

Dessvärre för SSG lyckades man inte överlista Max Antonsson i FBC-målet på någon av straffarna som man valde att inleda matchen med. När Simon Boklund, Joel Johnson och Adam Nilsson sedan ger FBC ledningen med tre mål på tio minuter ser det tufft ut förr gänget från östra sidan. Men två snabba mål av Isak Sannestam och Fredrik Friberg i 14:e minuten gör att SSG ändå har häng efter första perioden.

I andra perioden inleds målskyttet av FBC's Melvin Folke efter bara 37 sek. SSG's Marcus Starnäs replikerar inom mindre än en minut och ställ ingen då fortsatt tajt, 4-3 till FBC. Men ännu ett snabbt mål för FBC följt av fyra mål avgör tillställningen i andra perioden som slutar 6-1 till FBC som då leder med 9-3 inför den avslutande akten.

Tredje perioden fortsätter i samma riktning och vinns av FBC med 8-1. Slutresultatet skrivs till 17-4 och titelförsvarande FBC Kalmarsund Ungdom stannar på ÖM-tronen.

FBC Kalmarsund Ungdom, Ölandsmästare 2023/2024

Innebandy-ÖM tillbaka 30 dec 2023

Skapad: 28/12 - 2023 10:53

Ölandsmästerskapen är tillbaka!

Tyvärr har de båda damerna i SSG IF och FBC Kalmarsund Ungdom samt herrarna i Borgholms IBK avböjt deltagande.

Det ger oss två finaler, som båda spelas lördag 30 december.

Platsen är Ölands Bank Center.

Damfinal, matchstart 12:30

Färjestadens IBS (D2)- Mörbylånga GoIF (D2)

Herrfinal, matchstart 15:00

FBC Kalmarsund Ungdom (HA) - SSG IF (H3)

Varmt välkomna för årets sista(?) innebandybegivenhet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Matcherna spelas 3x20 min effektiv tid.

En handikappstraff per divisions-skillnad till laget i lägre serien.

Vid oavgjort efter full tid tillämpas 5 min sudden, effektiv tid och därefter vanligt straffläggningsförfarande (5 + suddenstraffar).

ÖM-tävlingarna blickar fram mot säsongen 2022/23

Skapad: 2/4 - 2022 13:37
Pga av pandemins utdragna påverkan på innebandys seriespel fanns tyvärr inget utrymme att arrangera ÖM 2021/22. Efter två års uppehåll blickar vi förhoppningsfullt framåt mot en comeback för säsongen 2022/23.

Västra och östra sidan tog var sin titel

Skapad: 29/12 - 2019 00:16
SSGs damer och FBCs herrar kan det kommande året titulera sig som Ölandsmästare.

Efter två raka finalförluster var det tredje gången gillt för SSGs damer. Även om FBC låg före i målprotokollet nästan hela matchen så kunde antagonisterna från östra sidan kvittera och dessutom avgöra i suddens sista minut. Därmed hade SSG spelat hem sin första ÖM-titel för damer.

De tre senaste åren har FBC och SSG turats om att vinna ÖM. De två senaste i sudden. I kvalet slutade mötet mellan rivalerna 8-8. Finalen blev också den jämn men ettt jagande SSG kom aldrig ikapp och FBC kunde försvara sin ÖM-titel.

Damfinalen
FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF 5-6 sd (3-2, 2-1, 0-2, 0-1)

Matchen börjar kontrollerat av båda lagen med övervikt i målchanser till FBC. Det är FBC som tar ledningen med 2-0 av Malin och Julia med mål i åttonde och nionde spelminuten. Minuten efter reducerar Josefin för SSG men FBC utökar diekt till 3-1 genom Julia. Spelbilden är fortsatt att FBC har bollinnehav och skapar mest men SSG är inte utan målchanser heller. Det är också SSGs Josefin som reducerar för SSG till 3-2 innan dagens ättskipare Malou och Pelle Hallström blåser för första pausvilan. Skottstatistiken ca 11-5.

Andra perioden bjuder inte på lika många chanser. Efter halva perioden görs två mål av FBC genom Tilda och Isabella. Josefin ser till att SSG hänger med i målprotokollet och gör sitt och SSGs tredje mål. Ställningen inför tredje är 5-3 för FBC. Skottstatistiken ca 6-8.

Tidigt mål av SSGs Kajsa och endast uddamålet skiljer lagen åt. SSG fortsätter pressa på och skapar farligheter. Nu är det Amanda i FBC-målet som tvingas till snabba aktioner på samma sätt som Moa i SSG-målet under första perioden. Efter lång period av övertag för SSG lämnas initiative ttillbaka till FBC som är nära att tvåmålsledning. När vi alla väntar på timeout från SSG-ledningen kommer lite oväntat kvitteringen genom Jill, 1.53 från slutsignalen. SSG närmast ett avgörande men inget under full tid. Skottstatistiken ca 4-7.

Sudden bjuder på några lägen åt båda håll men det såg ut att gå mot straffar. Men med 58 sekunder kvar skjuter Kajsa hem ÖM-guldet till SSG.
�?landsm�¤starinnor: SSG IF
Ölandsmästarinnor: SSG IF

Herrfinalen
SSG IF - FBC Kalmarsund Ungdom 7-10 (2-3, 4-5, 1-2)

William öppnar up finalens målskytte genom att göra 1-0 för FBC i boxplay. Efter att SSGs powerplay inte resulterat i något kommer ändå kvitteringn genom Charlie. Drygt halvvägs in i perioden kommer nytt ledningsmål från Albin i FBC. Fyra minuter från första paus utökar Albin FBCs ledning till 3-1. Nytt powerplay för SSG då Alex utvisats. Med 18 sekunders marginal kommer powerplaymålet från Andreas klubba och kvittering till 3-2. Det sista som händer i perioden är utvisning för SSGs Anton. Skottstatistiken ca 7-6.

Andra perioden inleds med SSGs handikppstraff som sätts säkert av Andreas och finalen är kvitterad. I det efterföljande poweplayet återtar FBC ledningen genom Alex och innan två minuter är spelade utökar Kasper ledningen till 5-3. FBC rycker tidigt i andra, 6-3 genom Mikael efter 3:31. 4:46 reducerar Andreas Soch ger SSG nytt hopp. Båda lagen fortsätter spela med intensitet och turas om att fylla på målprotokollet. 7-4 för FBC genom Alex, 7-5 av SSGs Anton och 8-5 av Albin. Mot periodens slut hettar det till allt mer och rättskiparna Anders Stenberg och Jonas Hellberg får lite att stå i. Fem sekunder innan paus reducerar Björn till 6-8 för SSG och i samband med det utvisas FBCs William för protest mot domslut. Som sagt, känslorna börjar ta överhand. Skottstatistiken ca 6-7.

Läge men inget mål för SSGs inledande powerply i tredje. Chanser åt båda håll men något fler för SSG. Efter ca åtta minuter reducerar Anton för SSG som nu kan jaga en kvittering. 13:30 skaffar Mikael en tvåmålsledning för sitt FBC. Två minuter och två sekunder kvar och två mål att ta ifatt för SSG. Ger timeout och 6 mot 5 effekt? 10-7 för FBC i öppen kasse blir det sista som sker i matchen och FBC försvarar titeln. Skottstatistiken ca 4-6

�?landsm�¤stare: FBC Kalmarsund Ungdom
Ölandsmästare: FBC Kalmarsund Ungdom

Bilder från finalspelet hittar du i bildgalleriet.

FBC snuvade GAIF på final

Skapad: 15/12 - 2019 22:47
GAIF hade finalplatsen länge och väl men FBC vände till seger och har nu chans att försvara titeln i finalen mot SSG.

FBC tar ledningen med det enda målet i första perioden.

Andra perioden visar ett litet övertag i skottstatistiken (9-7) för FBC men det är GAIF som vinner perioden med hela 3-0.

GAIFs ledning kunde ha utökats genom de tre handikappstraffarna men de var fruktlösa. Istället var det FBC som hade massivt övertag både skott- (11-3) och mål-mässigt (3-0) i tredje perioden.

Kvitteringen kom 1.18 innan slutsignalen. Så nära en finalplats var alltså GAIF. Men i den allra sista sekunden kom också ledningsmålet för FBC som därmed blev klara för finalen.

Här hittar du matchhändelserna med alla målskyttar.

Kvalets sluttabell
   M  V  O  F  GM-IM  P
 SSG  2  1  1  0  14-13  4
 FBC  2  1  1  0  12-11  4
 GAIF  2  0  0  2   8-10  0

Nu ser vi fram mot dubbelmötet mellan SSG IFs och FBC Kalmarsund Ungdoms båda representationslag i kampen om ÖM-titlarna.

Välkomna till Färjehallen, lördag 28 december.
09:45 Damfinal
12:15 Herrfinal

SSG klara för final

Skapad: 10/12 - 2019 23:52
SSG:s herrar är klara för final efter en jämn batalj mot Glömminge-Algutsrum som lever upp som innebandylag när ÖM närmar sig.

22Gästande GAIF tog ledningen två gånger om i första perioden men matchen var jämn en bit in i andra perioden då ställningen var två lika efter att SSG inte förvaltat ett inledande power play.

Men det skulle bli fortsatta utvisningar för GAIF som skulle öppna upp för SSG:s tremålsledning inför tredje perioden. GAIF klarade hålla tätt med tre utespelare och Anders Bemervik mellan stolparna. Men efter ett ledningsmål kunde SSG följa upp med två power play-mål innan andra pausvilan.

Utvisningar

Inför sista akten var det dags för GAIF:s handikappstraffar. Andreas Forshag Persson och Petter Ernberg sätter var sin straff och därmed skiljer endast uddamålet lagen åt.
Med knappa åtta minuter kvar kvitterar Tim Börjesson till 5-5. Men GAIF:s lycka varar inte längre än 15 spelsekunder då Jacob Kumlin ger SSG ledningen på nytt.

6-5 blir slutresultatet, vilket betyder att SSG är klara för final.
Vem som blir deras motståndare avgörs på söndag 15 dec då GAIF tar emot FBC i Torslundahallen, matchstart kl. 18:15.

AnfallF�?�¶rsvar

FBC  1  0  1  0    8-8  1
 GAIF  1  0  0  1    5-6  0

Oavgjort i första kvalmatchen

Skapad: 28/11 - 2019 22:24
Som första kvalmatch tog FBC Ungdom emot SSG hemma i Färjehallen. Det blev en händelserik drabbning med tydlig derbykaraktär.

I ett gruppspel med enkelmöte kan varje poäng och mål visa sig vara viktigt. Frågan är vilket lag som är mest nöjt (eller minst missnöjt) efter kvällens oavgjorda resultat. Det kanske är Glömminge-Algutsrum missgynnas mest av ett oavgjort resultat. De får nu möta inte bara ett lag utan två lag som behöver ytterligare poäng och säkerligen önskar chans till revansch i en ev. final.

En tidig kvittering av FBC Ungdom till 2-2 i 2:a perioden. Sedan tuffade spelet till sig och publiken fick se inte mindre än tre powerplay-mål. SSG visade bäst effektivitet och leder med 6-3 inför sista akten. SSG hinner utöka till 7-3 innan målproduktionen svänger i matchen. 8-4 till SSG med halva perioden kvar räckte dock inte till seger. FBC Ungdom kommer ikapp med dryga fem minuter kvar. Men det blir inga fler mål och lagen kammar hem varsin poäng efter 8-8.

Tekning mellan FBC Ungdom och SSG

Innebandy-ÖM drar igång

Skapad: 26/11 - 2019 13:42
Årets sista ÖM-tävling drar igång.
Redan på torsdag spelas första matchen i herrarnas kvalgrupp.

Herrarnas kvalgrupp spelas enligt följande (borta/hemmalag):
M1: FBC Kalmarsund Ungdom (H1) - Södra Sandby-Gårdby IF (H2) 8-8
M2: Södra Sandby-Gårdby IF (H2) - Glömminge-Algutsrums IF 6-5
M3: Glömminge-Algutsrums IF - FBC Kalmarsund Ungdom (H1) 3-4

För damerna spelas en direkt final mellan FBC Ungdom och SSG.

Finalpasset med både herr- och damfinal äger rum i Färjehallen lördag 28 dec.
09:45 Dam: FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF
12:15 Herr: SSG IF - FBC Kalmarsund Ungdom

Tyvärr har Mörbylånga GoIF avböjt deltagande för både dam- och herrlag.

Väl mött i hallarna!

Dubbla ÖM till FBC

Skapad: 29/12 - 2018 21:39
FBC Kalmarsund Ungdom och SSG IF hade var sin titel att försvara, FBC damtiteln och SSG herrtiteln. En av dem lyckades, FBC's damer som besegrade SSG med 5-2. FBC's herrar besegrade SSG med 4-3 och återerövrade titeln efter fjolårets finalförlust. Liksom förra året då SSG vann i sudden så blev det suddenavgörande i år också.

Final Damer
FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)

Damernas final var länge och väl oviss. Båda lagen startade med bra intensitet och hade chanser men perioden blev mållös. Kajsa Ek sätter SSG's handikappstraff inför 2:a perioden. SSG ser ut att ha bra kontroll och spelar diciplinerat men halvvägs in i perioden kvitterar Isabel Adamsson för FBC. Det blir ett momentumskifte och FBC tar över initiativet. 2-1 för FBC kommer innan periodslutet genom Amanda Nilsson. Tidigt i tredje kvitterar Josefine Raun för SSG och finalen är helt öppen. I tredje perioden visar sig dock FBC vara det starkare laget och går fram till 4-2 genom mål av Emmy Jämtin och Julia Andersson. Innan slutsignalen ljuder gör Julia även 5-2 i öppen kasse. Därmed försvarade FBC Kalmarsund Ungom ÖM-titeln.

�???landsm�??�?�¤stare FBC Kalmarsund Ungdom

Final Herrar
FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 1-0)

Även herrarnas final börjar med en bra och intensiv period men samtidigt lite försiktigt utan större risktagande. Det är SSG som lyckas förvalta en chans mer än FBC. Mål för SSG genom Charlie Nilsson och Kim Jonsson Fredsson. FBC-reduceringen av Martin Willsund.
Andra perioden spelas med ytterligare intensitet och tydlig derby-karaktär men målen uteblir.
FBC's målvakt Viktor räddar SSG's handikappstraff, lagd av Anton Fransson, inför tredje perioden. Därmed leder SSG med uddamålet 2-1 med 20 minuter kvar. FBC drar upp tempot inledningsvis i tredje perioden och SSG har svårt att hänga med. Kvitteringen kommer i fjärde spelminuten genom Markus Karlsson, 2-2. Matchen fortlöper med chanser åt båda håll men två bra målvakter eller krigande försvar står allt som oftast i vägen. Med två minuter kvar blixtrar det till. FBC tar ledningen 18.02 och titeln är nära. Men, SSG lyckas mobilisera anfall och jagar kvittering, som kommer då matchuret visar 18:55. Det blir en oviss förlängning där båda lagen visar kvalitet och vilja att vinna. I slutändan, eller närmare bestämt 2:59 in i förlängningen är det FBC som jublar efter avgörande 4-3.

�??landsm�?�¤stare FBC Kalmarsund Ungdom

Fler bilder från finalerna finns i galleriet.

FBC klara för final

Skapad: 20/12 - 2018 23:10
FBC Kalmarsunds Ungdoms herrar besegrade Glömminge-Algutsrums IF i semin med 8-2 och är därmed klara för final mot SSG IF.

Det var ingen vanlig innebandymatch i Färjehallen den 20 dec. anno 2018. Ett nytt innebandylag spelade sin första match. Glömminge-Algutsrums IF's innebandylag bildades för att kunna delta i ÖM. Men skulle en gäng fotbollskillar kunna lira innebandy? Jo, många av dem har spelat innebandy på hög nivå och har det i sig. Vad sägs om brödraparen Bengtsson och Börjesson, Johan Nilsson, Johan Anbacken och Anders Bemervik.

Men det visade sig att man inte kan leva på gamla meriter i innebandy. Visst skymtade man kvaliteter då och då från GAIF men allt för sällan och de riktiga farligheterna uppstod inte. Kvaliteter finns det däremot i FBC's ungdomar som kontrollerade matchen från start till slut. Efter GAIF's reducering till 3-2 blev det enkelriktat mot slutresultatet 8-2. Historiska målskyttar för GAIF blev Linus Runesson som gjorde deras första mål och Joakim Bengtsson på straff. Historisk blev också Johan Nilsson som första besökare på botbänken, i en generellt mycket snäll match med ÖM-mått mätt.

FBC's ungdomare rullade boll på ett imponerande sätt och det enda man kan kan önska mer av är kanske effektiviteten. Men 8-2 talar sitt tydliga språk. Många snygga spelmål och det var endast ett utan assist. Jesper Husberg rundar kassen och zorrar in 6-2 bakom Anders Bemervik, som annars sina vana trogen blixtrade till ett flertal tillfällen.

Nu ser vi fram emot finalerna som spelas i mellandagarna, lördag 29 dec.
Damernas final startar 13:30 och där ska SSG kräva revansch på FBC som finalvann förra året med 4-1.
Herrarnas final startar 16:30 och omvänt ska FBC kräva revansch på SSG som tog titeln i sudden 5-4.

I bildgalleriet hittar ni några bilder från semifinalen.

Semifinal (Herr)
FBC Kalmarsund Ungdom - Glömminge Algutsrums IF 8-2 (3-1, 3-1, 2-0)

Nykomling utmanar om ÖM-titel

Skapad: 12/12 - 2018 22:21
--- Uppdaterat 17 december ---
Årets upplaga av innebandy-ÖM bjuder på en nykomling.
En nykomling som ändå väntas komma med ÖM-rutin.

ÖM 2018/2019 spelas utan MGoIF's herr- respektive damlag.
Det ger en direkt final i damklassen mellan FBC Kalmarsund Ungdom och SSG IF.

Herrklassen, liksom damklassen utan MGoIF, förgylls av en nykomling, Glömminge-Algutsrums IF (GAIF).
En nykomling som ändå kan förväntas komma med mycket innebandy-rutin då många spelare i den fotbollspräglade föreningen också fostrats som innebandyspelare. I skrivande stund återstår det att se hur deras trupp kommer se ut.

De tre lagen som ska göra upp om finalplatserna är FBC Kalmarsund Ungdom, Glömminge-Algustrums IF och SSG IF. Under rådande omständigheter med bl. a. snäv tidsram så spelas herrklassen inte med full kvalgrupp utan titelförsvararen SSG IF seedas till final och en direkt avgörande semifinal spelas mellan FBC och GAIF.

Semifinal torsdag 20 december, Färjehallen
FBC - GAIF

Finaler lördag 29 december i Färjehallen
13:30 Damfinal, FBC - SSG
16:30 Herrfinal, SSG - FBC/GAIF

Samtliga matcher spelas 3x20 min, effektiv tid.

ÖM-mästare 2017/2018

Skapad: 30/12 - 2017 18:30
Två klubbar gjorde upp om damernas och herrarnas ÖM-titel i innebandy. Det blev var sitt mästarlag i FBC Kalmarsund Ungdom och SSG IF.

Dam
Segrare i Dam-ÖM blev FBC Kalmarsund Ungdom efter att ha besegrat SSG IF med 4-1. Finalen inleddes med att SSG inte förvaltade sin handikappstraff men ändå tog ledningen 44 sekunder in i matchen. Därefter präglades första perioden mestadels av kampspel. Efter hand kunde FBC koppla greppet allt mer och under de sista fem minuterna innan periodpaus lyckade man kvittera och ta en tvåmålsledning genom tre mål.
I inledningen av andra perioden utökade FBC till 4-1 och efter det jagade SSG men lyckades inte knappa in i målprotokollet.

SSG IF - FBC Kalmarsund Ungdom 1-4
Period 1
00.00 Straff SSG IF, Miss
00.44 1-0 Emelie Nordqvist
12.39 U2  Emma Sannestam (SSG IF)
15.19 1-1 Annie Wnnerström
16.50 1-2 Emma Andersson (Wilma Arvidsson)
19.02 1-3 Annie Wennerström (Malin Nilsson)
Period 2
01.27 1-4 Isabell Adamsson (Amanda Nilsson)
15.34 U2  Jill Thuresson (SSG IF)
16.12 U2  Malin Nilsson (FBC Kalmrsund Ungdom)

Herr
Segrare i Herr-ÖM blev SSG IF efter en dramatisk avslutning mot FBC Kalmarsund Ungdom. SSG tog ledningen i matchen i åttonde spelminuten. Liksom damerna kunde FBC's herrar vända till ledning 3-1 innan periodpaus. SSG missade sin handikappstraff inför andra perioden men reducerade ändå tidigt efter pausen. Matchen och kampen tilltog. FBC utökade till 4-2 med drygt fem minuter kvar. Sedan fick publiken i Färjehallen bevittna en rafflande upplösning. SSG forcerade och kvitterade till 4-3 med 2.40 kvar. När SSG sedan tog ut målvakten så böljade spelet fram och tillbaka och det var chanser åt båda håll. Spelet blev tuffare och med 11 sekunder kvar ådrar sig FBC två utvisningar, en femma och en 2+10. Fyra sekunder innan slutsignalen kvitterar SSG till 4-4. Med numerärt överläge i efterföljande sudden kunde SSG fullborda vändningen med segermål efter 44 sekunder.

Period 2
02.23 3-2 Patrik Idensjö (Charlie Nilsson)
14.21 4-2 Oskar Andersson (Christopher Dahl)
15.59 U2  Christopher Dahl (FBC Kalmarsund Ungdom)
15.59 BTO Timeout SSG IF
17.20 4-3 Charlie Nilsson (Anton Fransson)
19.49 U5  Martin Willsund
19.49 U2+10 Calle Svantesson
19.56 4-4 Patrik Idensjö
Sudden
00.42 4-5 Patrik Idensjö

Bilder från båda finalerna finns i bildgalleriet.

Klart för final 30 Dec

Skapad: 15/12 - 2017 13:23
SSG och FBC Kalmarsund Ungdom har spelat sista damkvalmatchen. SSG som var tvingade att vinna gjorde så också med 7-4.

Den slutliga kvaltabellen visar på små marginaler.
Endast ett plus/minus-mål skiljer lagen åt.

Mörbylånga GoIF  2  1  0  1    6-7  -1

Således kommer både SSG's herrar och damer utmana Kalmarsund Ungdom för att överta mästartiteln.

Finalerna kommer att spelas i Färjehallen, Lördag 30 december.
13:00 Damfinal, SSG IF - FBC Kalmarsund Ungdom
15:00 Herrfinal, FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF

Damkvalet lever vidare

Skapad: 4/12 - 2017 22:48
Damernas kval fortsatte under måndagkvällen.

SSG IF gästade Mörbylånga GoIF för sin förta kvalmatch. Mörbylånga å sin sida avslutade kvalet och var tvingade att åtminstone plocka poäng för att kvalet skulle leva vidare.

En poäng vardera hade de båda lagen vid ställningen 3-3. Skansenhallens hemmalag visade sig starkast i slutet och säkrade tre poäng efter vinst med 5-3.

Det ger följande tabell inför kvalets återstående match där SSG IF tar emot FBC Kalmarsund Ungdom (speldatum ännu inte fastslaget).

FBC Kalmarsund  1  1  0  0    4-1 +3 3
SSG IF  1  0  0  1     3-5  -2 0

Kan SSG besegra FBC Kalmarsund för en finalplats?

Dam-kvalet igång

Skapad: 20/11 - 2017 21:57
Det nya upplägget med enskilda kvalmatcher mot finalen är igång.

FBC Kalmarsund Ungdom - Mörbylånga GoIF, fredag 17 nov kl. 20:00, Färjehallen
Mörbylånga GoIF - SSG IF, måndag 4 dec kl. 20:00, Skansenhallen
SSG IF - FBC Kalmarsund Ungdom (tid och plats ej bestämt i skrivande stund)

FBC Kalmarsund Ungdom tog emot Mörbylånga GoIF i Färjehallen.
Lagen kom överens om att låta den ordinarie seriematchen i Damer div. 1 också gälla som ÖM-match. Därmed ljöd två slutsignaler, första efter andra perioden för ÖM och sedan tredje perioden för seriematchen.

Det blev en jämn första period som slutade med var sitt mål av Sofia Nyblom (MGoIF) och Isabel Adamsson (FBC Ungdom). I andra perioden var det FBC Ungdom som höll i taktpinnen och vann den med 3-0 och därmed vann kvalmatchen med 4-1. Målen gjordes av Julia Andersson, Amanda Nilsson och Malin Nilsson.