Logotype

Innebandy

Skapad: 29/12 - 2019 00:16

Västra och östra sidan tog var sin titel

SSGs damer och FBCs herrar kan det kommande året titulera sig som Ölandsmästare.

Efter två raka finalförluster var det tredje gången gillt för SSGs damer. Även om FBC låg före i målprotokollet nästan hela matchen så kunde antagonisterna från östra sidan kvittera och dessutom avgöra i suddens sista minut. Därmed hade SSG spelat hem sin första ÖM-titel för damer.

De tre senaste åren har FBC och SSG turats om att vinna ÖM. De två senaste i sudden. I kvalet slutade mötet mellan rivalerna 8-8. Finalen blev också den jämn men ettt jagande SSG kom aldrig ikapp och FBC kunde försvara sin ÖM-titel.

Damfinalen
FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF 5-6 sd (3-2, 2-1, 0-2, 0-1)

Matchen börjar kontrollerat av båda lagen med övervikt i målchanser till FBC. Det är FBC som tar ledningen med 2-0 av Malin och Julia med mål i åttonde och nionde spelminuten. Minuten efter reducerar Josefin för SSG men FBC utökar diekt till 3-1 genom Julia. Spelbilden är fortsatt att FBC har bollinnehav och skapar mest men SSG är inte utan målchanser heller. Det är också SSGs Josefin som reducerar för SSG till 3-2 innan dagens ättskipare Malou och Pelle Hallström blåser för första pausvilan. Skottstatistiken ca 11-5.

Andra perioden bjuder inte på lika många chanser. Efter halva perioden görs två mål av FBC genom Tilda och Isabella. Josefin ser till att SSG hänger med i målprotokollet och gör sitt och SSGs tredje mål. Ställningen inför tredje är 5-3 för FBC. Skottstatistiken ca 6-8.

Tidigt mål av SSGs Kajsa och endast uddamålet skiljer lagen åt. SSG fortsätter pressa på och skapar farligheter. Nu är det Amanda i FBC-målet som tvingas till snabba aktioner på samma sätt som Moa i SSG-målet under första perioden. Efter lång period av övertag för SSG lämnas initiative ttillbaka till FBC som är nära att tvåmålsledning. När vi alla väntar på timeout från SSG-ledningen kommer lite oväntat kvitteringen genom Jill, 1.53 från slutsignalen. SSG närmast ett avgörande men inget under full tid. Skottstatistiken ca 4-7.

Sudden bjuder på några lägen åt båda håll men det såg ut att gå mot straffar. Men med 58 sekunder kvar skjuter Kajsa hem ÖM-guldet till SSG.
�?landsm�¤starinnor: SSG IF
Ölandsmästarinnor: SSG IF

Herrfinalen
SSG IF - FBC Kalmarsund Ungdom 7-10 (2-3, 4-5, 1-2)

William öppnar up finalens målskytte genom att göra 1-0 för FBC i boxplay. Efter att SSGs powerplay inte resulterat i något kommer ändå kvitteringn genom Charlie. Drygt halvvägs in i perioden kommer nytt ledningsmål från Albin i FBC. Fyra minuter från första paus utökar Albin FBCs ledning till 3-1. Nytt powerplay för SSG då Alex utvisats. Med 18 sekunders marginal kommer powerplaymålet från Andreas klubba och kvittering till 3-2. Det sista som händer i perioden är utvisning för SSGs Anton. Skottstatistiken ca 7-6.

Andra perioden inleds med SSGs handikppstraff som sätts säkert av Andreas och finalen är kvitterad. I det efterföljande poweplayet återtar FBC ledningen genom Alex och innan två minuter är spelade utökar Kasper ledningen till 5-3. FBC rycker tidigt i andra, 6-3 genom Mikael efter 3:31. 4:46 reducerar Andreas Soch ger SSG nytt hopp. Båda lagen fortsätter spela med intensitet och turas om att fylla på målprotokollet. 7-4 för FBC genom Alex, 7-5 av SSGs Anton och 8-5 av Albin. Mot periodens slut hettar det till allt mer och rättskiparna Anders Stenberg och Jonas Hellberg får lite att stå i. Fem sekunder innan paus reducerar Björn till 6-8 för SSG och i samband med det utvisas FBCs William för protest mot domslut. Som sagt, känslorna börjar ta överhand. Skottstatistiken ca 6-7.

Läge men inget mål för SSGs inledande powerply i tredje. Chanser åt båda håll men något fler för SSG. Efter ca åtta minuter reducerar Anton för SSG som nu kan jaga en kvittering. 13:30 skaffar Mikael en tvåmålsledning för sitt FBC. Två minuter och två sekunder kvar och två mål att ta ifatt för SSG. Ger timeout och 6 mot 5 effekt? 10-7 för FBC i öppen kasse blir det sista som sker i matchen och FBC försvarar titeln. Skottstatistiken ca 4-6

�?landsm�¤stare: FBC Kalmarsund Ungdom
Ölandsmästare: FBC Kalmarsund Ungdom

Bilder från finalspelet hittar du i bildgalleriet.

På Facebook

Våra partners