Logotype

Innebandy

Skapad: 17/3 - 2017 23:34

Ungdom effektivare än...

Det blev FBC Kalmarsund Ungdom som återigen kan titulera sig Ölandsmästare. Kanonerna i SSG IF lyckades inte få ut samma effektivitet i avsluten och fick se sig besegrade med uddamålet, 2-3.

Finalen var i inledningen ganska välspelad och olikt ett derby. FBC Kalmarsund Ungdom tog en tidig ledning genom Jesper Husberg. Halvvägs in i första perioden kom kvitteringen från Krister Larsson. Det gjorde att matchens intensitet steg något resterande delen av perioden. Det var FBC Kalmarsund Ungdom som gick till periodvilan med uddamålsledning efter Simon Lindströms 1-2.

SSG hemmahörande i div 3 valde att nyttja sin handikappstraff mot div 2-motståndet inför andra perioden. Dessvärre förvaltade man inte den och fick fortsätta jaga kvitteringsmål. Spelet blev lite mer chansrikt allt eftersom men först med knappa sex minuter kvar fick publiken bevittna målrassel igen. En säker straff av Hampus Svensson till 1-3 tvingade SSG IF att flytta fram positionerna. Man reducerad ganska omgående till 2-3, återigen Krister Larsson. Timeout av SSG IF med dryga 2 minuter kvar och tom målbur men inget ytterligare att skriva till protokollet mer än slutresultatet 2-3 i FBC Kalmarsund Ungdoms favör. De försvarade därmed titeln och är fortsatt mästare på ön.

Matchhändelser
1 00:42 0-1 Jesper Husberg (Jens Linde)
1 10:50 1-1 Krister Larsson (Rasmus Gustafsson)
1 14:28 1-2 Simon Lindström (Jesper Husberg)
2 00:00 Missad straff, SSG IF (Andreas Klinth)
2 14:06 1-3 Hampus Svensson (ua)
2 15:25 2-3 Krister Larsson (ua)
2 17:46 Timeout, SSG IF

FBC Kalmarsund Ungdom, �?????landsm�????�???�??�?�¤stare 2016/2017
FBC Kalmarsund Ungdom, Ölandsmästare 2016/2017

Fler bilder hittar ni i bildgalleriet.

Damfinalen spelas på onsdag 22 mars kl 19:30 och då får FBC Kalmarsund Ungdoms damer chansen att bli mästare precis som herrarna. Men då måste de besegra titelförsvararna Mörbylånga GoIF som säkert vill visa att förra årets seger inte var en engångsföreteelse. Revanch-lusta mot hemmakrigare, vilka vinner? Väl mött i Skansenhallen.