Skapad: 30/12 - 2017 18:30

ÖM-mästare 2017/2018

Två klubbar gjorde upp om damernas och herrarnas ÖM-titel i innebandy. Det blev var sitt mästarlag i FBC Kalmarsund Ungdom och SSG IF.

Dam
Segrare i Dam-ÖM blev FBC Kalmarsund Ungdom efter att ha besegrat SSG IF med 4-1. Finalen inleddes med att SSG inte förvaltade sin handikappstraff men ändå tog ledningen 44 sekunder in i matchen. Därefter präglades första perioden mestadels av kampspel. Efter hand kunde FBC koppla greppet allt mer och under de sista fem minuterna innan periodpaus lyckade man kvittera och ta en tvåmålsledning genom tre mål.
I inledningen av andra perioden utökade FBC till 4-1 och efter det jagade SSG men lyckades inte knappa in i målprotokollet.

SSG IF - FBC Kalmarsund Ungdom 1-4
Period 1
00.00 Straff SSG IF, Miss
00.44 1-0 Emelie Nordqvist
12.39 U2  Emma Sannestam (SSG IF)
15.19 1-1 Annie Wnnerström
16.50 1-2 Emma Andersson (Wilma Arvidsson)
19.02 1-3 Annie Wennerström (Malin Nilsson)
Period 2
01.27 1-4 Isabell Adamsson (Amanda Nilsson)
15.34 U2  Jill Thuresson (SSG IF)
16.12 U2  Malin Nilsson (FBC Kalmrsund Ungdom)

Herr
Segrare i Herr-ÖM blev SSG IF efter en dramatisk avslutning mot FBC Kalmarsund Ungdom. SSG tog ledningen i matchen i åttonde spelminuten. Liksom damerna kunde FBC's herrar vända till ledning 3-1 innan periodpaus. SSG missade sin handikappstraff inför andra perioden men reducerade ändå tidigt efter pausen. Matchen och kampen tilltog. FBC utökade till 4-2 med drygt fem minuter kvar. Sedan fick publiken i Färjehallen bevittna en rafflande upplösning. SSG forcerade och kvitterade till 4-3 med 2.40 kvar. När SSG sedan tog ut målvakten så böljade spelet fram och tillbaka och det var chanser åt båda håll. Spelet blev tuffare och med 11 sekunder kvar ådrar sig FBC två utvisningar, en femma och en 2+10. Fyra sekunder innan slutsignalen kvitterar SSG till 4-4. Med numerärt överläge i efterföljande sudden kunde SSG fullborda vändningen med segermål efter 44 sekunder.

FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF 4-5 sd