Innebandy

Skapad: 1/1 - 2024 12:37

Ny mästarförening 2023/2024

Efter två års uppehåll var det comeback för ÖM i innebandy.

Det blev dock bara två finaler efter att Borgholms IBK's herrar samt damerna i SSG IF och FBC Kalmarsund Ungdom valt att inte ställa upp.

Damfinalen
Damerna var först ut i Ölands Bank Center under lördagen 30 dec.
Förstagångsdeltagarna Färjestadens IBF ställdes mot comebackande Mörbylånga GoIF. Då båda är hemmahörande i div 2 var det inga handikappstraffar som skulle läggas.

Tova Hahn gav IBS ledningen i 14:e minuten men två mål av Camilla Lindström i periodens sista tre minuter gjorde att GoIF har ett mål upp efter första perioden. Kanske rättvist då GolF var det lite hetare laget i första perioden.

I andra perioden jämnas spelet ut och återigen är det IBs som inleder målskyttet när Kim Robertsson kvitterar till 2-2 efter 4 minuter. Jennifer Nilsson ger dock GoIF ledningen på nytt minuten efter. när andra perioden är slut är det ändå IBS som tagit över och både kvitterat genom Lovisa Håkansson och tagit ledningen med 4-3 genom Julia Andersson.

I tredje perioden lyckas inte GolF få utdelning i sin måljakt utan IBS kan undan för undan öka på sin sin ledning. Perioden slutar 4-0 till IBS efter mål av Julia Andersson, Tova Hahn, Kim Robertsson och Elsa Sebyhed.

Matchen slutar 8-3 till Färjestadens IBS som därmed intecknar sin första ÖM-titel.

Färjestadens IBS, Ölandsmästare 2023/2024

Herrfinalen
I herrarnas final ställs FBC Kalmarsund Ungdom och SSG IF mot varandra för femte gången i rad. Senaste mötet vann FBC med tre måls marginal men de tre föregående finalerna vanns med uddamålet, där båda lagen tog var sin sudden-seger.
SSG som huserar i div. 3 får tre handikappstraffar mot FBC som nu spelar i Allsvenskan.
Tre straffar som var nödvändiga om ett för dagen decimerat SSG skulle kunna skaka det mer ungdomliga FBC.

Dessvärre för SSG lyckades man inte överlista Max Antonsson i FBC-målet på någon av straffarna som man valde att inleda matchen med. När Simon Boklund, Joel Johnson och Adam Nilsson sedan ger FBC ledningen med tre mål på tio minuter ser det tufft ut förr gänget från östra sidan. Men två snabba mål av Isak Sannestam och Fredrik Friberg i 14:e minuten gör att SSG ändå har häng efter första perioden.

I andra perioden inleds målskyttet av FBC's Melvin Folke efter bara 37 sek. SSG's Marcus Starnäs replikerar inom mindre än en minut och ställ ingen då fortsatt tajt, 4-3 till FBC. Men ännu ett snabbt mål för FBC följt av fyra mål avgör tillställningen i andra perioden som slutar 6-1 till FBC som då leder med 9-3 inför den avslutande akten.

Tredje perioden fortsätter i samma riktning och vinns av FBC med 8-1. Slutresultatet skrivs till 17-4 och titelförsvarande FBC Kalmarsund Ungdom stannar på ÖM-tronen.