Logotype

Innebandy

Skapad: 20/12 - 2018 23:10

FBC klara för final

FBC Kalmarsunds Ungdoms herrar besegrade Glömminge-Algutsrums IF i semin med 8-2 och är därmed klara för final mot SSG IF.

Det var ingen vanlig innebandymatch i Färjehallen den 20 dec. anno 2018. Ett nytt innebandylag spelade sin första match. Glömminge-Algutsrums IF's innebandylag bildades för att kunna delta i ÖM. Men skulle en gäng fotbollskillar kunna lira innebandy? Jo, många av dem har spelat innebandy på hög nivå och har det i sig. Vad sägs om brödraparen Bengtsson och Börjesson, Johan Nilsson, Johan Anbacken och Anders Bemervik.

Men det visade sig att man inte kan leva på gamla meriter i innebandy. Visst skymtade man kvaliteter då och då från GAIF men allt för sällan och de riktiga farligheterna uppstod inte. Kvaliteter finns det däremot i FBC's ungdomar som kontrollerade matchen från start till slut. Efter GAIF's reducering till 3-2 blev det enkelriktat mot slutresultatet 8-2. Historiska målskyttar för GAIF blev Linus Runesson som gjorde deras första mål och Joakim Bengtsson på straff. Historisk blev också Johan Nilsson som första besökare på botbänken, i en generellt mycket snäll match med ÖM-mått mätt.

FBC's ungdomare rullade boll på ett imponerande sätt och det enda man kan kan önska mer av är kanske effektiviteten. Men 8-2 talar sitt tydliga språk. Många snygga spelmål och det var endast ett utan assist. Jesper Husberg rundar kassen och zorrar in 6-2 bakom Anders Bemervik, som annars sina vana trogen blixtrade till ett flertal tillfällen.

Nu ser vi fram emot finalerna som spelas i mellandagarna, lördag 29 dec.
Damernas final startar 13:30 och där ska SSG kräva revansch på FBC som finalvann förra året med 4-1.
Herrarnas final startar 16:30 och omvänt ska FBC kräva revansch på SSG som tog titeln i sudden 5-4.

I bildgalleriet hittar ni några bilder från semifinalen.

Semifinal (Herr)
FBC Kalmarsund Ungdom - Glömminge Algutsrums IF 8-2 (3-1, 3-1, 2-0)

På Facebook

Våra partners