Logotype

Styrelsen

Bloggen

Här kommer bl. a. ordförande att reflektera över det som händer och sker med anknytning till idrotten på Öland. Andra är också välkomna att gästblogga. Skicka ditt bidrag med e-post till kansliet om du vill bidra


ÖM, B7 Games mm

I mitten av juli var det åter igen dags för enÖM-vecka. Veckan inleddes med ÖM i golf som i år gick av stapeln på Böda SandGK och Byxelkroks GK. För första gången utsågs en ÖM vinnare både bland herraroch damer. Vinnare på herrsidan blev Johnny Hansson Byxelkroks GK och vinnarepå damsidan blev Antonia Sigfridsson Byxelkroks GK. 


Dagen efter var det dagsför semifinaler i fotboll som av tradition spelas på Tallhöjden i Färjestaden. Förstadamsemifinalen spelades mellan Borgholm och Färjestaden och den slutade 3-2till Färjestaden. Samma kväll spelades första herrsemifinalen mellan SSG ochFärjestaden och SSG vann med 4-2. Två dagar senare var det dags för de andrasemifinalerna i fotboll. På damsidan möttes Glömminge och R/M ochslutresultatet blev 6-0 till R/M. Andra herrsemifinalen spelades mellan Persnäsoch Mörbylånga och vid fulltid stod det 2-2 och matchen fick avgöras påstraffar där Mörbylånga stod segrare.


Innan det var dags för fotbollsfinalerna inleddes ÖM iridning på Tryggestad där Mörbylångadalens Ridsällskap stod som samordnare förtävlingarna. Tävlingarna inleddes med dressyr på fredagen och avslutades medhoppning på söndagen. Vinnare för ÖM i dressyr Kat B var Eric Larsson ÖRF, ÖM idressyr Kat C Ebba Björe ÖRF, ÖM i dressyr Kat D Malou HallströmMörbylångadalens Ridsällskap, ÖM i dressyr häst Kristina Öman Sikehamns HSK, ÖMi hoppning Kat B Emilia Funqvist Mörbylångadalens Ridsällskap, ÖM i hoppningKat C Malou Hallström Mörbylångadalens Ridsällskap, ÖM i hoppning Kat D ElinKraaijenbrink ÖRF och ÖM i hoppning häst Tova Lindbäck ÖRF.


Veckan avslutades med ÖM-finalerna i fotboll samt ÖM iMarathon som gick av stapeln samma dag. Segrare i fotbollen blev för damerFärjestadens GoIF och för herrar SSG IF. Segrare i Marathon ÖM blev för herrarHarald Lööf Högby IF och för kvinnor Anita Jönsson Högby IF.

 

Ett par veckor senare var det dags förungdomsfinalerna i fotboll som i år gick på Solvallen i Persnäs. För förstagången anordnades junior ÖM för damer där RM vann. Övriga segrare blev i juniorÖM för herrar Färjestadens GoIF, P11 Färjestadens GoIF, F11 Färjestadens GoIF,P13 IFK Borgholm, F13 Färjestadens GoIF och P15 Färjestadens GoIF.


Tidigare under året har det även avgjorts ÖM ibadminton, friidrott, mångkamp och terräng. 

 

Efter dessa intensiva veckor begav sig en trupp på ca40 ungdomar plus ledare till Åland för att delta i B7 games. Det var 10:egången dessa spel anordnades och det arrangeras för 15-16 år gamla pojkar ochtjejer. Grenarna som tävlas i är friidrott, beachvolleyboll samt fotboll förtjejer och killar. Öland deltog i friidrottstävlingarna samt fotbollen. Det varen fröjd att få vara med på Åland, ungdomarna skötte sig exemplariskt bådeunder tävlingarna och på kvällarna. Det blev en hel del medaljer påfriidrottssidan och i fotbollen lyckades både killarna och tjejerna ta sig tillfinal. Finalerna gick inte vår väg, men båda lagen tog med sig silvermedaljerhem till ön. När tävlingarna var slut hade vi tagit 10 guld, 6 silver och 2brons och med detta resultat blev vi i år bästa Ö.

 

Under hösten ska vi i styrelsen utse stipendiater för Handelsbankens hedersprissom ges till en flicka och pojke i åldern 14-15 år och Dina försäkringar Ölandsstipendium som ges till en flicka och pojke i åldern 16-19 år. Dessa priserdelas ut på Ölands Idrottsgala som vi just nu tillsammans med Ölandsbladethåller på att planera. Ölands Idrottsgala kommer äga rum på Strand Hotell iBorgholm lördagen den 8 november. Vi håller också på att ta fram ett nyhetsbrev.


Mattias Pettersson

Ordförande, Ölands Idrottskrets

På Facebook

Våra partners