Logotype

Styrelsen

Skapad: 3/9 - 2014 20:18

Vem är Ulrik Nilsson?

Ulrik NilssonJag gillar att slänga ur mig idéer när olika saker diskuteras. Då får man ibland också se till att det händer något om idén anammas av omgivningen. Därför är jag först ut i styrelsen att berätta lite om mig själv.
 
Jag vill nog klassa mig som en typisk föreningsmänniska även om jag inte är aktivt engagerad i någon enskild idrottsförening just nu. Däremot är jag engagerad i Ölands Idrottskrets. Det började för många år sedan då innebandyn på Öland var i sin linda och herrlagen på ön ville mäta sina krafter i ett lokalt mästerskap.
 
Initiativet till ÖM togs av Lars Carlén, son till dåvarande ordföranden Kurt Carlén. Lars var även han en sann föreningsmänniska och hans lojalitet för SSG gick inte att ta miste på (liksom hos hans mamma Birgitta Carlén). Han bidrog även stort till det intresset för innebandy genom sin roll som journalist på Ölandsbladet och lokal bloggare. Med sorg funderar jag på hur det den öländska innebandy hade sett ut om Lars hade varit med oss än idag.
 
Jag började alltså som en del i innebandysektionen. Där är jag kvar sedan dess. Sedermera blev jag erbjuden att ingå som styrelsesuppleant och tyckte att det är väl ofarligt att prova på, man valdes ju bara för ett år. Åren lades till ett efter ett och fortsätter så än idag. Ordinarie ledamot blev jag ganska nyligen då jag bidragit till att skriva de nya stadgarna och därmed förvandlat suppleanter till ordinarie ledamöter. Så nu får jag i egenskap av vice ordförande inte bara yttra mig och tycka till utan faktiskt också rösta.
 
Annars började min bana inom idrotten på tennisbanorna i Färjestaden. Uppväxt bara ett kvarter därifrån gav många härliga timmar på dess röda grus. Där kom jag också i kontakt med många bra och engagerade ledare vars pedagogik och engagemang jag försökt efterleva. Dessutom arrangerades varje år Ölandsspelen, en tävling med känsla för "att vilja göra det bra". 
Då jag inte kan klassas som talang och dessutom njuter mer av ett rejält träningspass än match (kanske hänger ihop) så började jag även agera tennistränare. Sannolikt därför som jag blev stolt mottagare av Lars Ternblads minne.
 
När några kompisar skulle gå med i Färjestadens Innebandyklubb ville de att jag skulle haka på och eftersom innebandy var så fantastiskt roligt så blev det så. Det är jag oerhört glad för. Den resan jag fick vara med om är helt fantastisk. Att få vara delaktig och skapa, forma och utveckla en idrottsförening från grunden på det sättet är ett privilegium. Hårt, hårt slit, absolut och kanske inte det bästa för den egna hälsan men så mycket glada minnen och stolthet som det gett mig är ovärderligt. Under åren var vi många unga killar och tjejer som drev runt föreningen och dessutom lyckades vi få hjälp av släkt och vänner också. Jag spelade en aktiv roll bakom kulisserna och såg till att styra upp all fantastisk kreativitet som flödade. Fick nog Ölandsbladets ledarstipendium för allmänt idogt arbete som sammanhållande ledare. Tack FIBK, för åren 1992-2005 då jag var sekreterare, ordförande, tränare/ledare, cupgeneral och allt annan emellan.
 
Inom innebandyn har jag nu en annan roll. Jag har länge suttit med i tävlingskommittén inom Smålands Innebandyförbund. Jag gillar möjligheten att på en övergripande nivå kunna få bidra till innebandy-sportens utveckling. Många år av tunga tekniska ärenden har det varit men under senare år har har det skett allt mer på ett organisatoriskt och visionärt plan. Det gillar jag. Det är viktigt att föreningarna även blir delaktiga på förbundsnivå. Först då kan vi utveckla sporten tillsammans.
 
Inom Ölands Idrottskrets så vill jag att vi ska vara en aktiv del i utvecklingen av idrotten på Öland. Jag vill att våra föreningar ska vara driftiga och företagsamma. Det blir liksom bättre då och dessutom roligare. Det ger förutsättningar för de aktiva och andra engagerade att utvecklas. Särskilt vill jag se möjligheter för ungdomar att inte bara vara aktiva idrottare utan utvecklas till bra ledare. Det behöver vi i framtiden. Det vi ger dem nu det kommer de att ge tillbaka längre fram. Därför gillar jag Unga Ledare och hoppas de kan växa sig stora.
 
Jösses, vilken egotripp det blev. Men under åren har jag fått dela med mig av mina erfarenheter och hoppas att folk omkring mig utvecklats tillsammans med mig. För det är nog trots allt det som gör mig gladast.
 
Kom ihåg, alla ni i de öländska föreningarna, att tillsammans ska vi utvecklas och ha roligt under resans gång.
 
Ulrik Nilsson
Vice Ordförande
Ölands Idrottskrets

På Facebook

Våra partners