Innebandy

Skapad: 28/11 - 2019 22:24

Oavgjort i första kvalmatchen

Som första kvalmatch tog FBC Ungdom emot SSG hemma i Färjehallen. Det blev en händelserik drabbning med tydlig derbykaraktär.

I ett gruppspel med enkelmöte kan varje poäng och mål visa sig vara viktigt. Frågan är vilket lag som är mest nöjt (eller minst missnöjt) efter kvällens oavgjorda resultat. Det kanske är Glömminge-Algutsrum missgynnas mest av ett oavgjort resultat. De får nu möta inte bara ett lag utan två lag som behöver ytterligare poäng och säkerligen önskar chans till revansch i en ev. final.

En tidig kvittering av FBC Ungdom till 2-2 i 2:a perioden. Sedan tuffade spelet till sig och publiken fick se inte mindre än tre powerplay-mål. SSG visade bäst effektivitet och leder med 6-3 inför sista akten. SSG hinner utöka till 7-3 innan målproduktionen svänger i matchen. 8-4 till SSG med halva perioden kvar räckte dock inte till seger. FBC Ungdom kommer ikapp med dryga fem minuter kvar. Men det blir inga fler mål och lagen kammar hem varsin poäng efter 8-8.