Logotype

Innebandy

Skapad: 29/12 - 2018 21:39

Dubbla ÖM till FBC

FBC Kalmarsund Ungdom och SSG IF hade var sin titel att försvara, FBC damtiteln och SSG herrtiteln. En av dem lyckades, FBC's damer som besegrade SSG med 5-2. FBC's herrar besegrade SSG med 4-3 och återerövrade titeln efter fjolårets finalförlust. Liksom förra året då SSG vann i sudden så blev det suddenavgörande i år också.

Final Damer
FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)

Damernas final var länge och väl oviss. Båda lagen startade med bra intensitet och hade chanser men perioden blev mållös. Kajsa Ek sätter SSG's handikappstraff inför 2:a perioden. SSG ser ut att ha bra kontroll och spelar diciplinerat men halvvägs in i perioden kvitterar Isabel Adamsson för FBC. Det blir ett momentumskifte och FBC tar över initiativet. 2-1 för FBC kommer innan periodslutet genom Amanda Nilsson. Tidigt i tredje kvitterar Josefine Raun för SSG och finalen är helt öppen. I tredje perioden visar sig dock FBC vara det starkare laget och går fram till 4-2 genom mål av Emmy Jämtin och Julia Andersson. Innan slutsignalen ljuder gör Julia även 5-2 i öppen kasse. Därmed försvarade FBC Kalmarsund Ungom ÖM-titeln.

�???landsm�??�?�¤stare FBC Kalmarsund Ungdom

Final Herrar
FBC Kalmarsund Ungdom - SSG IF 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 1-0)

Även herrarnas final börjar med en bra och intensiv period men samtidigt lite försiktigt utan större risktagande. Det är SSG som lyckas förvalta en chans mer än FBC. Mål för SSG genom Charlie Nilsson och Kim Jonsson Fredsson. FBC-reduceringen av Martin Willsund.
Andra perioden spelas med ytterligare intensitet och tydlig derby-karaktär men målen uteblir.
FBC's målvakt Viktor räddar SSG's handikappstraff, lagd av Anton Fransson, inför tredje perioden. Därmed leder SSG med uddamålet 2-1 med 20 minuter kvar. FBC drar upp tempot inledningsvis i tredje perioden och SSG har svårt att hänga med. Kvitteringen kommer i fjärde spelminuten genom Markus Karlsson, 2-2. Matchen fortlöper med chanser åt båda håll men två bra målvakter eller krigande försvar står allt som oftast i vägen. Med två minuter kvar blixtrar det till. FBC tar ledningen 18.02 och titeln är nära. Men, SSG lyckas mobilisera anfall och jagar kvittering, som kommer då matchuret visar 18:55. Det blir en oviss förlängning där båda lagen visar kvalitet och vilja att vinna. I slutändan, eller närmare bestämt 2:59 in i förlängningen är det FBC som jublar efter avgörande 4-3.