Logotype

Innebandy

Skapad: 22/3 - 2017 23:18

Damernas pokal flyttar norrut

Förra mästerskapet spelades finalen i Färjehallen där Mörbylånga GoIF tog en bortaseger och bärgade hem en historisk titel och vandringspokalen flyttade söderut. Idag blev det ombytta roller då FBC Kalmarsund Ungdom besegrade MGoIF i Skansenhallen.

Finalen började med ett tydligt bollinnehav för FBC Kalmarsund Ungdom men ett energiskt och effektivt Mörbylånga GoIF släppte inte till några större farligheter. Det dröjde till periodens sista spelminut innan det blev dubbelt målrassel och det var Mörbylånga GoIF som slog till först genom Tove Franzén (Malin Lorentzon) innan kvitteringen kom av Matilda Abrahamsson (Alma Bäckstedt).

Inför andra perioden lade lades handikappstraffen men Mörbylånga tog inte tillfället i akt att ta ledningen och sätta press på favoriterna. Istället visade FBC Kalmarsund Ungdom upp ett snabbare bolltempo och kunde gå upp till en 3-1-ledning. Målen kom i fjärde och sjunde spelminuten genom Sara Nyström (ua) och Louise Otterström (Matilda Abrahamsson). Dock tändes hemmapublikens hopp direkt igen då My Westerlund (Ying Muangklam) reducerade direkt efter tekning.
Närmare än så kom inte titelförsvararna att upprepa förra årets bedrift. I elfte spelminuten avgjordes matchen med två snabba mål fram till 5-2 genom Matilda Abrahamsson (Julia Hagberg) och Matea Corkovic (Sofia Nyblom). Matchen hettade till lite mot slutet men det var inget som gynnande Mörbylånga. Matilda Abrahamsson, 4 poäng för dagen (3+1), fastställde slutresultatet till 6-2 (ass. Nellie Karlsson).